A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Новини

Відкриті обласні змагання з автомодельного спорту

    16-17 березня 2024 року вихованці автомодельного гуртка (трасові моделі) Луцького міського ЦНТТУМ Супрунюк Едуард та Клименко Володимир (керівник Кадлубицький Павло Іванович) брали участь у відкритих обласних змаганнях з автомодельного спорту (трасові моделі), які проходили у м. Львові.  Команда Центру стала лідером перегонів, виборовши почесне перше місце.

17:30 21.03.2024

ГРАЄМОСЯ ТА РОЗВИВАЄМОСЯ. Інтелектуальна ігротека 2024 відбулася!

   Чи є час для гри, коли в країні війна? Так, адже дитинство - це час для того, щоб гратися, сміятися, і ніщо цьому не має перешкоджати. Що може надихнути дитину, вивільнити негативні емоції краще, а ніж цікава гра, іграшки, успіх, слова похвали, подарунки? Гра завжди дарує яскраві враження та переключає увагу зі стресу на користь позитивних емоцій.

17:22 21.03.2024

Всеукраїнські змагання з автомодельного спорту

     З 08 по 10 березня 2024 року  комунальний заклад «Луцький міський Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Луцької міської ради» вперше на своїй базі радо приймав один із етапів всеукраїнських змагань з автомодельного спорту (кордові кімнатні моделі) – Всеукраїнські відкриті змагання з кордових автомоделей у приміщенні серед учнівської молоді (юнаки до 12 років, IV ранг) та Чемпіонат України – І етап (юнаки), кордові моделі, у приміщенні, IV ранг. Організаторами змагань є Український державний центр позашкільної освіти (УДЦПО) та  всеукраїнська ГО «Українська федерація автомодельного спорту зі статусом «Національна».  На заході були присутні команди з декількох регіонів України, а саме: Рівненська обл. (м. Рівне), Дніпропетровська обл. (м. Покров), м. Луцьк (ЦНТТУМ), Волинська обл. (ЦПО). Саме війна стала на заваді приїзду усіх запланованих команд з цього виду спорту, та ми все ж вдячні ЗСУ за можливість провести вперше на Волині Всеукраїнські змагання одного з напрямків автомодельного спорту.  

16:45 14.03.2024

Міський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделюванняіський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання

     29 лютого 2024 року за сприяння департаменту освіти Луцької міської ради на базі Луцького міського ЦНТТУМ відбувся міський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.   Програма конкурсу передбачала три етапи. Перший – теоретичний залік, метою якого було перевірити рівень базових знань учасників з технічного моделювання. Наступні два етапи були спрямовані на виявлення рівня практичних умінь та навичок дітей: виготовлення моделі  з паперу за наданою розгорткою (рухома іграшка птаха), виготовлення літаючої тарілки з паперу за технологічною карткою та участь у змаганні на дальність польоту моделі. У заході взяли участь 18 учнів із 16 закладів освіти міста, які показали високий рівень теоретичних знань, вміння працювати за технологічними картами, навички початкового технічного моделювання. За рішенням суддівської колегії переможцями стали:

10:50 06.03.2024

«Цілющий ліс у посттравматичній роботі з дітьми». Програма терапії природним середовищем та експресивними засобами мистецтв

   21 – 23 лютого у місті Києві в межах проєкту «Зміцнення життєстійкості та покращення психічного здоров’я дітей в Україні шляхом впровадження тренінгової програми для освітян», що впроваджує Український фонд  «Благополуччя дітей» у партнерстві з Дитячим фондом Німеччини та фінансування Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)  відбувся другий тренінг, мета якого  підготувати освітян до психопрофілактичної роботи з дітьми, які перебувають в умовах надзвичайної ситуації засобами методики «Цілющий ліс». У пілотуванні програми беруть участь лише шість цільових областей: Вінницька, Волинська, Івано-Франківська, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька області.

14:22 01.03.2024

Стартував міжнародний проєкт «Підприємливі діти»

     На території Луцької міської територіальної громади стартував міжнародний проєкт «Підприємливі діти». Практична частина заходу реалізовується у закладах дошкільної освіти № 29, 45 та в закладах загальної середньої освіти № 13, 17, 26 за підтримки Віталія Бондаря, директора департаменту освіти.

11:34 22.02.2024

Заради безпеки дітей

     19 лютого 2024 відбулася зустріч батьків та працівників ЗДО № 8 з директором департаменту освіти Луцької міської ради Віталієм Бондарем, який повідомив про ініціативу Луцького міського голови Ігора Поліщука щодо будівництва сучасного укриття для дітей і працівників закладу. Зокрема, директор департаменту освіти зазначив, що зараз вивчається досвід та можливості такого будівництва.

12:24 20.02.2024

Змагаються юні радіоаматори

19-20 січня 2024 року на базі Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді за сприяння департаменту освіти Луцької міської ради відбулись міські змагання з радіоелектронного конструювання. У заході взяли участь 15 здобувачів освіти із 9 закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста Луцька. З вітальним словом виступив головний спеціаліст відділу позашкільної та професійно-технічної освіти департаменту освіти Томаченко Олександр Володимирович та заступник з навчально-виховної роботи Луцького міського ЦНТТУМ Семенюк Оксана Володимирівна.

11:50 24.01.2024

V відкритий Чемпіонат м. Луцька з автомодельного спорту

17 січня 2024 року на базі Луцького міського ЦНТТУМ відбувся V відкритий Чемпіонат м. Луцька з автомодельного спорту (кордові моделі у приміщенні). У змаганнях взяло участь 28 учасники (12 команд), які представили заклади загальної середньої освіти №№ 4, 7, 9, 13, 14, 15, 21, 22, 23, 26, 27 міста Луцька та Центр позашкільної освіти Волинської обласної ради. Загалом було представлено 41 моделей у різних класах.

13:16 22.01.2024

Обласні змагання з радіоелектронного конструювання

    21 грудня на базі Центру позашкільної освіти проходив обласний конкурс-змагання з радіоелектронного конструювання, у якому взяли участь 5 команд Волинської області. Команду Луцького міського ЦННТУМ представляли вихованці гуртка «Радіоелектроніка»: молодша група -  Громик Дмитро, учень 7-А класу Рованцівського ліцею та Петрук Віталій, учень 11-П класу Луцького ліцею № 9 у старшій групі. Змагання проходило у три етапи: теоретичний залік, розробка друкованої плати, монтаж і налагодження радіоелектронного приладу. Юні аматори показали високий рівень знань з основ електротехніки, електроніки та радіотехніки. За підсумками суддівської колегії Громик Дмитро здобув І місце у молодшій групі, а команда Луцького міського ЦНТТУМ посіла ІІ місце. Вітаємо наших вихованців із перемогою! Дякуємо батькам за підтримку талановитої молоді, керівнику команди Оксенюку Анатолію Дмитровичу за підготовку та Збройним силам України за можливість навчатись та займатися технічною творчістю. Зичимо подальших успіхів та перемог!

16:25 26.12.2023

Вхід для адміністратора