A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

«Цілющий ліс у посттравматичній роботі з дітьми». Програма терапії природним середовищем та експресивними засобами мистецтв

Дата: 01.03.2024 14:22
Кількість переглядів: 56

   21 – 23 лютого у місті Києві в межах проєкту «Зміцнення життєстійкості та покращення психічного здоров’я дітей в Україні шляхом впровадження тренінгової програми для освітян», що впроваджує Український фонд  «Благополуччя дітей» у партнерстві з Дитячим фондом Німеччини та фінансування Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)  відбувся другий тренінг, мета якого  підготувати освітян до психопрофілактичної роботи з дітьми, які перебувають в умовах надзвичайної ситуації засобами методики «Цілющий ліс». У пілотуванні програми беруть участь лише шість цільових областей: Вінницька, Волинська, Івано-Франківська, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька області.

     За сприяння директора департаменту освіти ЛМР Віталія Бондаря команда фахівців з міста Луцька  у складі: Лідія Курило, методист НМК ПС, Людмила Барчук, вихователь - методист ЗДО № 22, Ірина Дяченко, практичний психолог ЗДО № 22, Валентина Гоменко, вихователь - методист ЗДО № 13, Ірина Щурук, практичний психолог ЗДО № 13 взяли участь у другому тренінговому навчанні щодо впровадження в Україні ізраїльської методики «Цілющий ліс у посткризовій роботі з дітьми».

      В ході тренінгу піднято питання щодо актуальності посилення резилієнтності у дітей молодшого віку в умовах надзвичайної ситуації, визначено можливості методики «Цілющий ліс у посттравматичній роботі з дітьми». Учасники  навчання взяли участь у 12 сесіях, опрацювали структуру і зміст програми та готові для апробації на базі ЗДО № 22 та ЗДО № 13. Програма «Безпечне місце» впроваджується з розумінням того, що дедалі більше дітей стикаються з тривалими стресовими ситуаціями, які виснажують їхню резилієнтність та збільшують ризик виникнення посттравматичних розладів. Прогнозовано, що в результаті проходження програми у дітей знизиться рівень тривожності, вони віднайдуть почуття безпеки, яке  так необхідне для їх гармонійного розвитку.



« повернутися

Вхід для адміністратора