A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська…

Дата: 28.02.2020 16:21
Кількість переглядів: 13

Ми є нащадки славного Тараса,

                                                       Його терни торкнулись й наших тіл.

                                                       Народ возвести в націю – не в расу

Огненним словом велетень хотів!

 

Слово Великого Кобзаря зібрало і об’єднало декламаторів під час проведення міського конкурсу юних читців поезій Тараса Шевченка, який відбувся 21 лютого 2020 р. на базі Луцького НВК №22.У цьому престижному змаганні взяли участьшколярі 5-11 класів закладів загальної середньої освіти міста (переможці шкільних етапів). З вітальним словом до конкурсантів звернулася завідувач міським методичним кабінетом управління освіти Луцької міської ради Світлана Куляк, яка загострила увагу присутніх на важливості популяризації творчості Тараса Шевченка та масштабній цінності історичної спадщини поета.

Члени журі були приємно вражені високим рівнем майстерності юних читців, адже конкурсанти продемонстрували мистецтво живого слова, майстерне виконання, вміння відтворити характер виконуваного твору.Кожен виступ зачаровував оригінальністю звукових образів,  відвертістю у спілкуванні з аудиторією, був самобутнім і неповторним, тому нелегко було членам журі обирати найкращих. Враховувалися і майстерність виконання, і сценічна культура читця.     

За рішенням журі переможцем стала Домінік Дарина, учениця Луцького НВК №22, яка зуміла показати досконалість у декламуванні та високий рівень опанування мистецтвом слова.

Конкурс юних читців є одним із наймасовіших, і за ним – майбутнє, адже це змагання стимулює школярів до належного ставлення до літературної спадщини Кобзаря.


« повернутися

Вхід для адміністратора