A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

У ногу з часом і на крок попереду…

Дата: 13.02.2020 15:16
Кількість переглядів: 5

Цей вислів став лейтмотивом ХХV ювілейної  виставки навчально-методичних видань «Творчі сходинки педагогів Луцька – 2020», яка функціонує з 10 по 14 лютого 2020 року на базі Луцького ліцею №3 (директор – Савчук В.Є.).

      Виставка стала найбільшим фаховим зібранням у галузі освіти нашого міста,метою  проведення якої є сприяння розвитку творчого потенціалу педагогів закладів загальної середньої, професійно-технічноїосвіти, дошкільних, позашкільнихосвітніх закладів, популяризація кращих здобутків, перспективних педагогічних ідей та технологій. До експозиції виставки увійшли кращі матеріали, в яких  відображені напрацювання освітян з методичної та управлінської діяльності, сучасні проблеми розвитку освіти,психологічного супроводу розвитку особистості, шляхи створення міського інноваційного освітнього простору та упровадження компетентнісно спрямованої освіти, а також презентовано перспективний досвід успішної реалізації завдань НУШ та навчання дітей з особливими освітніми потребами, представлено сучасні моделі навчання і  виховання та досвід роботи з реалізації інноваційних проєктів. Учасники виставки представляють цікавий матеріал у різних формах (друкована продукція, електронні посібники, брошури, описовий матеріал, альбоми та ін.).

Загальна кількість робіт (а їх презентовано понад 500) та їх зміст свідчать про постійний пошук та модернізацію науково-методичної роботи з освітянами, зростання творчого професійного потенціалу педагогів, активне використання в практичній діяльності досягнень науки, перспективного педагогічного досвіду, інноваційних технологій навчання та виховання, що заслуговує на позитивну оцінку.

 11 лютого 2020 року відбулася урочистість з нагоди відкриття та презентації матеріалів виставки. На захід завітали гості – заступник міського голови Ірина Чебелюк та проректор з науково-методичної роботи ВІППО, кандидат педагогічних наук Валентина Вітюк.

Звертаючись до присутніх, Ірина Чебелюк, заступник міського голови, зазначила, що «матеріали, підготовлені педагогами на виставку, показують систему щодо виявлення здібностей і  уподобань вихованців, структуру різновікової та різнопланової роботи з дітьми за напрямками інтелектуальних, творчих, дослідницьких, навчальних здібностей, оцінюють результативність роботи і її вплив на формування навчальних та життєвих компетентностей, конкурентоспроможності учнів, їх адаптації в соціальному середовищі».Наголосила, що міська влада завжди з радістю готова допомагати освітянам у реалізації їх планів, творчих пошуків та ініціатив.

У вітальному слові Валентина Вітюк,проректор з науково-методичної роботи ВІППО, зауважила, що «найважливішою рисою сучасного педагога є прагнення постійно підвищувати свою кваліфікацію, розвивати власну професійну компетентність. Реалізувати це прагнення освітяни мають можливість і беручи участь у виставці навчально-методичних видань».

Роздумами про важливість виставки поділилися у своїх виступах керівники освітніх закладів: Марія Кардаш (директор ЗЗСО №14) та Ірина Сарнавська (директор ЗДО №22), звернувши увагу присутніх нате, що на виставці створюються умови для вдосконалення фахової майстерності педагогічних кадрів, відбувається поширення кращого педагогічного досвіду, упроваджуються новітні технології у педагогічну практику.

Дякуючи колегам за велику працю з підготовки матеріалів, начальник управління освіти Зіновія Лещенко наголосила, щосучасний педагог має бути відкритим новому досвіду, опановувати інноваційні педтехнології, швидко переорієнтовувати зміст освіти на особистість дитини.

          Освітяни, які відвідали виставку, ознайомилися з матеріалами колег. Такий захід проводиться щорічно та переконує, що педагоги мають невичерпний творчий потенціал.



« повернутися

Вхід для адміністратора