A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Алгоритм дій управління освіти та керівників ЗДО щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти у період послаблення карантинної ситуації.

Дата: 21.05.2020 08:04
Кількість переглядів: 16

Крок 1. Щоденно організувати роз’яснювальну роботу серед керівників закладів дошкільної освіти на предмет відновлення роботи закладів в умовах послаблення карантинної ситуації.

 

Крок 2. Провести інформаційну діяльність через мережу Інтернет, оголошення, наочну  інформацію тощо серед батьківської громадськості щодо стану здоров'я дітей та можливості відвідування ними ЗДО.

 

Крок 3. Придбати для підготовки до подальшої роботи ЗДО дезінфікуючі, миючі, антисептичні засоби, безконтактні термометри, індивідуальні засоби захисту, паперові рушники.

 

Крок 4. Підготувати приміщення та території ЗДО до прийому дітей (завершити ремонтні роботи, провести дезінфекцію,  дератизацію та акарацидну обробку території від кліщів, комах).

 

Крок  5. Здійснити аналіз наявності необхідних продуктів харчування, їх якості та кількості.

 

Крок 6.  Розробити та затвердити у відповідних установах перспективне меню ЗДО на весняно-літній період.

 

Крок 7. Із урахуванням вимог карантину, режиму дня  скласти  графік та  маршрут прибуття до ЗДО і повернення дітей із ЗДО для забезпечення максимального фізичного дистанціювання (прийом дітей та супровід їх працівниками  при поверненні  додому відбувається біля входів на території закладів).

 

Крок 8. Проаналізувати потреби родин вихованців щодо необхідності  відвідування  дитиною дошкільного закладу.

 

Крок 9. Налагодити комунікації з постачальниками на предмет  забезпечення  продуктами харчування з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічних заходів.

  

Крок 10. Організувати роз’яснювально-виховну діяльність серед вихованців про необхідність дотримання правил поведінки у ЗДО та вдома в умовах послаблення  карантину (з використанням мережі Інтернет та соціальних мереж).

 

Крок 11. Унести зміни в структуру освітньої діяльності із наданням пріоритету заходам, що проводяться на відкритому повітрі та не потребують використання значної кількості додаткового інвентарю, уникати проведення масових заходів.

 

Крок 12. Медичному  персоналу  підготувати необхідні умови для проведення щоденного огляду дітей дошкільного віку із забезпеченням температурного скринінгу,  здійснювати  контроль стану здоров’я дітей і працівників закладу.

 

Крок 13. Заборонити відвідування ЗДО особам із ознаками гострого респіраторного захворювання, підвищеною температурою тіла та скеровувати їх до закладу охорони здоров’я за місцем їх медичного обслуговування.

 

Крок 14. Налагодити співпрацю із відповідними медичними та профільними установами з питань консультування діяльності ЗДО в особливих умовах послаблення карантинної ситуації.

 

Крок 15. Забезпечити щоденне взаємоінформування:  управління освіти  –  щодо рекомендацій у вирішенні актуальних питань, документального супроводу роботи ЗДО тощо; ЗДО – щодо кількості дітей, які відвідують заклад,  стану їх здоров’я, з інших аспектів, які виникають в ході роботи.


« повернутися

Вхід для адміністратора