A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Психосоціальна підтримка працівників освіти в умовах викликів війни

Дата: 01.04.2024 11:06
Кількість переглядів: 28

     26.03 та 11.03 2024 р. на базі КЗ «Будинок вчителя» відбулись інтерактивні заняття для голів профспілкових організацій ЗДО, ЗЗСО, ЗПО  на тему «Психосоціальна підтримка працівників освіти в умовах викликів війни». Захід відбувся за сприяння директора департаменту освіти ЛМР Віталія Бондаря, голови Луцької міської організації Профспілки працівників освіти і науки Василенко Г.П.

    В рамках занять працівники НМК психологічної служби Ольга Матвійчук, Лідія Курило, Світлана Кириленко, Валентина Стасюк обговорили питання, які стосуються успішної комунікації учасників освітнього процесу в умовах війни.

Значну увагу було приділено психологічній підтримці колег, які втратили близьких людей на війні. Учасники заходу отримали відповіді на питання: як піклуватись про себе, щоб не «вигоріти», чи можливо відновити сили і покращити сон в результаті впливу стресів і травм.

    Важливий акцент було зроблено на визначенні педагогами власної багатовимірної моделі подолання стресу та пошуку ресурсних каналів з допомогою техніки Мулі Лахада BASIC Ph.

    Свідоме використання отриманих знань допоможе головам профспілкових комітетів успішно взаємодіяти з учасниками освітнього процесу, запобігати конфліктам, відновлювати стресостійкость/ життєстійкость свою і колег.



« повернутися

Вхід для адміністратора