A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Змагаються юні винахідники

Дата: 01.04.2024 11:03
Кількість переглядів: 28

       22-23 березня 2024 року за сприяння департаменту освіти Луцької міської ради на базі Луцького міського ЦНТТУМ відбувся міський конкурс-захист науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок з науково-технічного напрямку. З вітальним словом перед учасникаим заходу виступили Томаченко Олександр Володимирович – головний спеціаліст відділу позашкільної та професійно технічної освіти та Солодовник Сергій Вікторович, директор Луцького міського ЦНТТУМ, які наголосили на важливості розвитку дитячої науково-технічної технічної творчості.

      Усього у конкурсі-захисті взяли участь команди із 12 ЗЗСО м. Луцька (28 учасників): №№ 3, 7, 9, 10, 13, 14, 17, 19, 22, 23, 26, 27. На розгляд суддівської колегії було представлено 28 приладів у секціях: юні техніки і дослідники промисловості та сільського господарства (4 прилади), авіації і космонавтики (1 прилад), інформаційних технологій та засобів зв’язку (1 прилад), охорони навколишнього середовища (1 прилад), юні техніки і дослідники в науково-дослідницькій і конструкторській діяльності (9 приладів), юні техніки і дослідники транспорту (2 прилади), побутових приладів (4 приладів), вимірювальної техніки (6 прилади).

      Учасники заходу продемонстрували цікаві власні розробки, їх застосування в галузях науки і техніки, техніко-технологічну цінність, демонстраційну надійність та економічну ефективність.

    Суддівська колегія відзначила високий рівень підготовки учасників команд, вільне володіння матеріалом під час захисту робіт, вміння чітко і ясно висловлювати свої думки, повноту, вичерпність відповідей. За рішенням суддівської колегії у командному заліку перемогу отримали:

- І місце – команда КЗЗСО «Луцький ліцей № 9  Луцької міської ради»;

- ІІ місце – команда КЗЗСО  «Луцький ліцей № 14 імені Василя Сухомлинського Луцької міської ради»;

- ІІІ місце – команди КЗЗСО «Луцький ліцей № 10 Луцької міської ради» та  КЗЗСО «Луцький ліцей № 26 Луцької міської ради».

     Дипломи департаменту освіти за перемогу в особистому та командному заліку та грамоти керівникам команд переможців будуть врученні на відкритті виставок технічної творчості, яке відбудеться 26 березня 2024 року.

      Вітаємо учасників заходу. Дякуємо батькам та наставникам. Зичимо подальших успіхів та перемог!



« повернутися

Вхід для адміністратора