A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення пропозиції щодо ліквідації комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33 Луцької міської ради»

Дата: 19.07.2021 16:30
Кількість переглядів: 15

          Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники). Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Забезпечення рівного доступу до якісної освіти є одним із пріоритетних напрямів реалізації державної освітньої політики. Основними завданнями розвитку системи освіти Луцької міської територіальної громади є охоплення навчанням і вихованням дітей, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти.

 

       1. Найменування організатора громадського обговорення: Луцька міська рада (засновник).

У разі ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту, відповідного рішення засновника.

 

      2. Мета громадського обговорення: врахування думки жителів Луцької міської територіальної громади щодо ліквідації комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33 Луцької міської ради».

 

      Запрошуємо жителів Луцької міської територіальної громади долучитися до громадського обговорення проєкту рішення Луцької міської ради щодо ліквідації комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33 Луцької міської ради», працевлаштування працівників школи та організації підвезення учнів в заклади освіти Луцької міської територіальної громади.

 

       3. Прізвище та ім’я особи, що є відповідальною за проведення громадського обговорення: Бондар Віталій Олексійович, директор департаменту освіти Луцької міської ради.

 

          4. Місце проведення громадського обговорення: подвір’я біля комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33 Луцької міської ради», с. Іванчиці, вул. Шкільна, 18.

           5. Дата проведення громадського обговорення: 26.07.2021 о 16 год.

           6. Обґрунтування:

          У 2020-2021 навчальному році у комунальному закладі середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33 Луцької міської ради» навчалося 25 учнів, у 2-му класі – 3 учні, у 4-му – 1, у 5-му – 1, у 6-му – 2, у 7-му – 4, у 8-му – 8, у 9-му – 6. Із них лише 2 класи (8 і 9-тий) відвідують заняття у школі, для решти – педагогічний патронаж, організований для осіб, які здобувають початкову, базову середню освіту та проживають у селах і селищах (якщо кількість здобувачів освіти у класі закладу освіти становить менше 5 осіб).

          У закладі працює 8 педагогів (7 – основних працівників, 1 – за сумісництвом), з них троє – пенсійного віку.

          Проєктна потужність закладу розрахована на 120 учнів.           Враховуючи те, що державна освітня субвенція покриває лише заробітну плату педагогічного персоналу, громада за рахунок місцевого бюджету фінансує комунальні послуги та утримання технічного персоналу.

          Вартість утримання одного учня комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33 Луцької міської ради» становить 48 188 грн на рік (до розрахунку взято заробітну плату працівників, оплату енергоносіїв, придбання предметів, матеріалів та обладнання, оплату послуг (крім комунальних)). На утримання закладу в рік необхідно 1 204 700 грн.

       Однак, головне – це якість знань, рівень підготовки учнів, уміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські якості, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності, належні умови здобуття освіти, бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні.

       Якість освітніх послуг, соціалізація здобувача із неналежним матеріально-технічним забезпеченням, яке не відповідає нормам чинного законодавства, а саме: пічне опалення, відсутність спортивної зали, відсутність належного харчування тощо – викликали необхідність підготувати відповідний проєкт рішення.

         


« повернутися

Вхід для адміністратора