A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Кейс для роботи практичного психолога

Дата: 16.08.2023 16:14
Кількість переглядів: 262

    У межах реалізації проєкту "Родина для кожної дитини”, який інційований Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Благодійним фондом “Рідні” за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і народу Японії 05 серпня 2023 року відбулося навчання у приміщенні готелю «Україна», у якому взяли участь 27 фахівців психологічної служби міста.                                             Проєкт реалізується у партнерстві з ЮНІСЕФ і у співпраці з обласною державною адміністрацією, з департаментом освіти ЛМР і є частиною національної кампанії «Родина для кожної дитини!», який реалізується за підтримки Першої леді України Олени Зеленської. Він присвячений популяризації сімейних форм виховання та їх створенню для подальшого влаштування дітей та їх зростанню у сім’ях в територіальних громадах Волинської області.

   В межах проєкту  навчально-методичним кабінетом психологічної служби департаменту освіти організовано навчання фахівців закладів освіти, а саме практичних психологів ЗДО, ЗЗСО та соціальних педагогів за спеціальною інноваційною методикою, автором якої є Вікторія Назаревич, «Терапевтична іграшка «Їжачки» для подальшого застосування в роботі з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах та ВПО.

   Практичні психологи поповнили свій фаховий кейс ще одним дієвим інструментом для роботи зі страхами, емоційними розладами та формуванням психологічної стійкості у дітей. Використання методики «Їжачки» допоможе здолати тривогу та сформувати механізми самозахисту, стабілізувати нервове напруження та активізувати внутрішню силу дитини та дорослого. 

   У ході навчання фахівці виконали арттерапевтичні вправи, опрацювали терапевтичні казки, відпрацювали прийоми роботи з іграшкою для батьків та дітей та отримали фаховий методичний психологічний супровід щодо практичного застосування арт-техніки «Їжачки» у вирішенні низки психологічних проблем.



« повернутися

Вхід для адміністратора