A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Вчимось разом, підвищуємо фахову педагогічну компетентність!

Дата: 12.12.2019 16:05
Кількість переглядів: 11

Довго сам учись,

 якщо хочеш навчати інших

                    Григорій Сковорода

04 грудня 2019 року на базі  комунального підприємства «Волинський обласний центр служби крові» відбувся міський семінар-практикум учителів біології  з теми «Формування  життєвих компетентностей засобами шкільної біології». Педагоги міста ознайомились з надзвичайно важливою місією служби крові -  подарувати ще один шанс на життя людині, яка потребує донорської крові. У практичній частині  вчителі побували у лабораторіях та відділеннях закладу: клініко-імунологічній лабораторії, лабораторії діагностики СНІД та інших інфекцій, що передаються трансфузійним шляхом, відділенні заготівлі крові, познайомилися з складною і відповідальною роботою працівників служби крові. Завідуючі відділеннями: Крам В.В., Прихода Н.Ю. Воробей Н.Є., провели заняття по визначенню груп крові, резус-фактору, продемонстрували, як відбувається донація крові, її зберігання та перевірка якості, адже це цікаво та важливо знати кожному! У методичній частині учителі КЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів №25 Луцької міської ради» організували педагогічний воркшоп – щедро поділилися  сучасними технологіями формування ключових   життєвих компетентностей та наскрізних змістових умінь.

На семінарі виступили Сушик Л.Б., методист МК управління освіти Луцької міської ради, заступник директора Луцької ЗОШ№25 Семенюк О.М., учителі біології Васильєва Г.Б., Лапків В.В.

Сподіваємося, що проведений семінар сприятиме підвищенню професійності учителів біології, адже згідно з концепцією  НУШ,    знання та вміння, взаємопов’язані з ціннісними орієнтирами, формують життєві компетентності, які є основою успішної самореалізації особистості кожного громадянина, фахівця.



« повернутися

Вхід для адміністратора