A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Наш пошук і творчість – тобі, Україно!

Дата: 29.03.2023 09:02
Кількість переглядів: 50

    Щороку у період весняних канікул підбиваються підсумки роботи учнів та їх педагогів з технічної творчості закладів освіти Луцької громади. Відбувається це через презентацію виробів на міських виставках-конкурсах: науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!», робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край!», що проводяться департаментом освіти Луцької міської ради на базі Луцького міського ЦНТТУМ

   Захід триває з 20  по 24 березня 2023 року і приурочений 50-річчю Луцького міського ЦНТТУМ.

    22 березня відбулося офіційне відкриття виставок, на якому були присутні Віталій Бондар, директор департаменту освіти Луцької міської ради, представники департаменту освіти, директори закладів освіти Луцької міської територіальної громади.

    Директор Луцького міського ЦНТТУМ Ігор Данильчук у своєму виступі підсумував роботу закладів освіти Луцької МТГ  з напрямку технічної творчості за 2022-2023 навчальний рік.

   Директор департаменту освіти Віталій Бондар наголосив, що розвиток технічної творчості дітей, через залучення школярів до гурткової діяльності, є важливою складовою освітнього процесу в цілому. Він вручив дипломи переможців міських конкурсів, які нещодавно проходили на базі Луцького міського ЦНТТУМ – «Діти за безпечне майбутнє» та конкурс-захист науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок з науково-технічного напрямку.

     Цього року на трьох виставках-конкурсах з технічної творчості презентовано понад 250 робіт.

  Традиційно популярною є виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край!» на якій представлено 160 робіт здебільшого у таких номінаціях: народна іграшка, вироби бісером, вишивка, живопис, художня обробка деревини  (взяли участь 22 заклади).

   Експозиція виставки «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!» зібрала 32 експоната, які представили 10 закладів освіти. Значна кількість робіт презентована у секціях: технічні науки, іграшки з елементами електротехніки, технічні навчальні посібники.

     На виставку технічного моделювання для молодших школярів  подано 55 робіт (із 11 закладів освіти). Найбільш масово представлені номінації: найпростіші судно-, автомоделі, найпростіші механічні ігри та іграшки.

    Переможці міських виставок представляють нашу громаду на обласному на всеукраїнському етапах, де з року в рік отримуються хороші результати.

     В рамках проведення заходу також були презентовані: роботи міського етапу конкурсу «Діти за безпечне майбутнє»; роботи учасників обласної виставки історико-технічного стендового моделювання; роботи вихованців гуртків автомоделювання (трасові, кордові моделі).



« повернутися

Вхід для адміністратора