A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Реформування освіти. Виклики майбутнього

Дата: 10.09.2019 22:18
Кількість переглядів: 15

29 серпня 2019 року в актовій залі НВК №9 відбулася  традиційна серпнева зустріч  луцьких педагогів, яка ознаменувала собою початок  нового 2019-2020 навчального року, окресливши здобутки, проблеми та завдання галузі освіти м. Луцька.

Привітати педагогів прийшли секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, начальник управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, проректор з науково-методичної роботи  ВІППО Валентина Вітюк, заступник директора з навчально-виробничої роботи Луцького педагогічного коледжу Олена Гузенко, голова обласної профспілкової організації працівників освіти і науки Василь Грановський, керівники структурних підрозділів Луцької міської ради.

Цьогоріч серпнева зустріч освітян відбувалася в новому форматі –освітянського форуму «Реформування освіти. Виклики майбутнього». У першій його частині у медіатексті начальник управління освіти Зіновія Лещенко продемонстровала основні здобутки освітньої галузі за попередній рік, розкрила існуючі в освітній галузі проблеми й зорієнтувала керівників закладів освіти та педагогів на ефективну реалізацію завдань Нової української школи щодо створення нового освітнього середовища та підвищення якості освітніх послуг.

У другій частині – учасники форуму працювали в тематичних локаціях: «Правові засади, фінансово-економічні та матеріально-побутові ресурси функціонування закладів освіти», «Якісний дошкільний освітній простір – первинна ланка єдиної системи виховання і навчання», «Нова українська школа: теоретичні засади та практична реалізація концепції», «Інклюзивна освіта в системі функціонування освітніх закладів і установ», «Педагогіка партнерства як умова професійної реалізації нового шкільного учителя та розвитку творчої особистості  дитини в контексті НУШ», «Організація роботи з розвитку і збереження  фізичного, психічного та морального здоров’я дітей у закладах освіти», «Позакласний і позашкільний простір сучасного здобувача освіти», «Старт масштабної реформи професійної освіти», «Сучасний виховний простір: реалії та виклики, проблеми та шляхи вирішення».

Під час заходу відбулося нагородження педагогів, керівників та колективів закладів освіти, чию працю за підсумками 2018-2019 навчального року визнано найбільш результативною.

У контексті серпневого форуму освітян традиційно  27 -28 серпня методистами міського методичного кабінету були проведені  предметні методичні локації з базових предметів, на яких  педагоги обговорили тематичні питання форуму та було доведено методичні рекомендації щодо викладання  навчальних дисциплін у 2019-2020 навчальному році.

Захід отримав схвальні відгуки від його учасників за ґрунтовність та оригінальність викладу інформаційно-аналітичних матеріалів про діяльність галузі та сучасний підхід до структури проведення серпневих зустрічей освітян.



« повернутися

Вхід для адміністратора