A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Онлайн-зустріч бібліотекарів закладів загальної середньої освіти міста Луцька

Дата: 27.08.2020 17:09
Кількість переглядів: 6

    До початку нового 2020-2021 навчального року  відбулася онлайн-зустріч бібліотекарів закладів загальної середньої освіти міста Луцька.

    Усі активно підтримали ініціативу управління освіти Луцької міської ради і розгорнули онлайн-спілкування, у ході якого обговорювали оптимальні та інноваційні форми бібліотечної роботи.  

   Розпочала онлайн-зустріч методист міського методичного кабінету Тетяна Власюк, наголосивши на питанні вироблення єдиної стратегії  діяльності шкільних бібліотек  у зв’язку із епідеміологічною ситуацією, першочергових завдань у новому навчальному році. В ході засідання відбулася змістовна розмова: обговорювали виклики сьогодення, прогнозували плани на майбутнє.

    У центрі уваги знаходилися головні теми: дотримання вимог санітарного законодавства при здійсненні освітнього процесу у бібліотеці, дистанційне навчання як виклик часу,  комфортне для читача освітнє середовище.

    Колеги-бібліотекарі ЗЗСО №№ 2 (Новосад С.), 22 (Антонюк С.), 23 (Струк Р.),  24 (Присяжнюк О.) активно ділилися  досвідом формування електронного інформаційного банку даних (каталоги, картотеки) щодо новітніх та інтерактивних технологій навчання і виховання, які можуть бути використані педагогами НУШ  в їх практичній діяльності; забезпечення доступу користувачів до навчальної, навчально-допоміжної та навчально-виховної інформації на електронних носіях і в мережі Інтернет.

    Учасники висловили сподівання, що такі відеоспілкування стануть постійними, адже проблем в бібліотечній справі достатньо, запозичення досвіду піде на користь. Завершився захід спільним побажанням подальшої плідної діяльності та щирою подякою колег за співпрацю.


« повернутися

Вхід для адміністратора