A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

ПЕДАГОГ – професія далекої дії

Дата: 01.12.2020 16:09
Кількість переглядів: 10

      Учитель – найвище звання, яке існує в суспільстві. Будь-яка професія передбачає постійну роботу над собою задля безпосереднього росту як фахівця. Професія педагога крім цього вимагає самовдосконалення особистості. При всьому розмаїтті технологій, засобів, прийомів особистість педагога була і залишається його головним інструментом. Сьогодення вимагає від кожного вчителя відповідальності, відмови від шаблонних форм і методів роботи, уміння творчо будувати освітній процес. Головне – учитель має бути творчою особистістю. І участь у конкурсі «Вчитель року - 2021» дає можливість, а точніше, шанс заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість, яка сміливо й впевнено йде на професійний ринг.

      І зональний (міський) тур конкурсу, який проводився з 09 листопада по 20 листопада 2020 року у номінаціях: «Математика», «Українська мова і література», «Керівник закладу освіти», «Трудове навчання» довів, що наші педагоги толерантні і розумні, творчі і винахідливі, організовані і комунікативні,  …  – одним словом, професіонали своєї справи.

      На учасників конкурсу (а їх було 30) чекало чимало завдань та випробувань: написати  тестову роботу з фаху, методики викладання предмета, педагогіки та  психології; підготувати майстер-клас, а ще провести  дистанційний  урок. Для конкурсантів у номінації «Керівник закладу освіти», окрім тестування, необхідно було пройти випробування «Самоаналіз управлінської діяльності»  та «Управлінська задача».

     Зауважимо, що цьогорічний  конкурс  відповідно до  рекомендацій МОЗ України  та Головного  санітарного лікаря України з питань протидії коронавірусу проводився в  дистанційному форматі.

      Але шлях до успіху – нелегкий, є на нім незмінно ті, хто йде попереду, та їх послідовники. Переможці  конкурсу – безумовні «зірки»! За підсумками роботи  журі переможцями зонального туру  конкурсу «Вчитель року -2021»  стали у відповідних номінаціях:

 

  • «Керівник закладу освіти» Дубина Олександр Дмитрович, директор ЗЗСО №9;
  • «Українська мова і література»: Ковальчук Ірина Володимирівна, вчитель української мови і літератури ЗЗСО № 21, та Костюк Ольга Іванівна, вчитель української мови і літератури ЗЗСО № 9;
  • «Математика»: Кінах Микола Віталійович, вчитель математики ЗЗСО № 18, та Оліда Ірина Ярославівна, вчитель математики ЗЗСО № 9;
  • «Трудове навчання»:  Мазур Тетяна Володимирівна, вчитель трудового навчання ЗЗСО №27, та Мельник Ірина Володимирівна, вчитель трудового навчання ЗЗСО №4.

 

Вітаємо наших колег з перемогою та зичимо успіхів у наступних турах конкурсу!



« повернутися

Вхід для адміністратора