A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА В УМОВАХ ВІЙНИ: РЕАЛІЇ ТА ПОТРЕБИ

Дата: 16.06.2022 15:29
Кількість переглядів: 7

     14.06.22 р. на базі Будинку вчителя (НМК психологічної служби департаменту освіти ЛМР) з ініціативи міського голови Ігора Поліщука відбулась робоча зустріч практичних психологів ЗЗСО, працівників Медичного центру реабілітації учасників бойових дій ЛМТГ з представниками міської влади з питань надання кваліфікованої допомоги постраждалим від військових дій.

    У своєму виступі заступник міського голови Ірина Чебелюк наголосила, що на сьогоднішній день у Луцькій міській територіальній громаді створена дієва система з надання психологічної та соціальної допомоги населенню та внутрішньо переміщеним сім'ям. Але з завершенням війни виникне потреба в психологічній допомозі та соціальній адаптації до мирного життя учасників бойових дій та їх  сімей, а також висловила впевненість у тому, що такі ресурси у нас є.

    Директор департаменту освіти ЛМР Віталій Бондар підтримав пропозицію міського голови щодо розширення мережі психологічної допомоги постраждалим від війни. Він наголосив на значимості своєчасної та ефективної психологічної допомоги учасникам освітнього процесу, в тому числі внутрішньо переміщеним сім’ям та сім’ям військових.

     Психолог Любава Казмірчук та лікар-психолог Діана Мандебура відгукнулись на пропозицію міської влади взяти участь в обміні досвідом з методистами НМК та практичними психологами ЗЗСО № 1, 3, 7, 8, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 22, НРЦ, які виявили бажання розширити сферу професійних компетенцій з надання психологічної допомоги з подолання травм.

     В процесі обміну досвідом піднімались питання щодо впливу травми на фізичний і психічний стан людини, особливостей стабілізації особистісних ресурсів, використання копінг-стратегій у роботі з травмою, викликаною війною.



« повернутися

Вхід для адміністратора