A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Семінар вчителів-логопедів

Дата: 18.02.2020 14:51
Кількість переглядів: 10

Мовлення – це зброя думки… Розвивати мовлення окремо від думки – неможливо, але розвивати її перед думкою – небезпечно.

К.Д.Ушинський

07 лютого 2020 року на базі Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 відбувся міський семінар вчителів-логопедів на тему: «Нова українська школа: пошук і впровадження інноваційних технологій у корекційній роботі з дітьми, які мають мовленнєві порушення. Співпраця вчителя-логопеда з психологічною службою».

Учасникам семінару були представлені  традиційні та нетрадиційні технології, які застосовують  логопеди у корекційній роботі з дітьми-логопатами.

Присутні апробували різні техніки малювання та переконалися, що це захоплююча діяльність, яка зачарує і здивує дітей, тренуватиме моторику  пальців рук, удосконалить стан мовленнєвого розвитку школярів, формуватиме зв’язне мовлення, а спільна діяльність дітей і вчителя-логопеда сприятиме формуванню психологічної основи мовлення.

З метою надання комплексної психолого - логопедичної допомоги дітям, які мають мовні порушення, акцентувалася увага на основних шляхах організації спільної роботи психолога та вчителя-логопеда, були окреслені головні завдання у спільній діяльності корекційних фахівців, обговорені комплекси заходів, що націлені на усунення соціальних чинників, на покращення загального психічного стану дитини, на спонукання її до мовного спілкування та необхідних навичок поведінки.

 

Вікторія Коць, керівник міського

методичного об’єднання

вчителів-логопедів



« повернутися

Вхід для адміністратора