A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

ДО УВАГИ ВИПУСКНИКІВ

Дата: 28.04.2022 14:27
Кількість переглядів: 9

      Законом України № 2157-IX від 24 березня 2022 року (Про внесення змін до деяких ... | від 24.03.2022 № 2157-IX (rada.gov.ua)), який набирає чинності 01.05.2022, для здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році ДПА у формі ЗНО скасовано, а вступна кампанія у 2022 році буде проводитися за результатами національного мультипредметного тесту.

    Зі слів міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, результати національного мультипредметного тесту, що проводитиметься цього року, будуть необхідні вступникам, які планують вступати на бюджетну форму навчання. Абітурієнти, які планують навчатися за іншими формами навчання, зможуть вступати на підставі заяви і мотиваційного листа.

Щодо національного мультипредметного тесту

     Національний мультипредметний тест відбуватиметься в комп’ютерному форматі. НМТ міститиме завдання з української мови, математики, історії України. На виконання тестування буде відведено 120 хвилин. Це випробування відбуватиметься у кілька сесій та міститиме три блоки завдань:

— з української мови — 20 завдань;

— з математики — 20 завдань;

— з історії України — 20 завдань.

   Завдання НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів і будуть аналогічними до використовуваних у ЗНО.

   Зазначаємо, що для проходження національного мультипредметного тесту у 2022 році, вступникам обов’язково потрібно зареєструватися для участі в ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (https://testportal.gov.ua/). Реєстрація для участі в національному мультипредметному тестуванні завершена 19 квітня.

      Корисні посилання:

— Складники національного мультипредметного тесту: українська мова (https://testportal.gov.ua/skladnyky-natsionalnogo-multypredmetnogo-testu-ukrayinska-mova/);

— Складники національного мультипредметного тесту: математика (https://testportal.gov.ua/skladnyky-natsionalnogo-multypredmetnogo-testu-matematyka/);

— Складники національного мультипредметного тесту: історія України (https://testportal.gov.ua/skladnyky-natsionalnogo-multypredmetnogo-testu-istoriya-ukrayiny/).

     Через ситуацію в Україні, яка потерпає від брутальної, відкритої та широкомасштабної агресії Російської Федерації, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ, яким звільнено від проходження Державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році (наказ МОН України від 28.02.2022 № 232 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2021/2022 навчальному році», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 03 березня 2022 року за № 283/37619).

     Джерела інформації:

    • сайт Міністерства освіти і науки України: https://mon.gov.ua/ua
    • сайт Українського центру оцінювання якості освіти: https://testportal.gov.ua/
    • Освіта.UA (демонстраційний мультипредметний тест ЗНО): https://osvita.ua/
    • Відділ ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти: http://vippo.org.ua/

« повернутися

Вхід для адміністратора