A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Педагогічна лабораторія в дії

Дата: 12.11.2019 11:33
Кількість переглядів: 5

7 листопада 2019 року на базі комунального закладу  «Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області» відбувся семінар-практикум вчителів хімії міста Луцька.

      Теоретична частина семінару – ознайомлення з основними принципами STEM-освіти  (методист ММК Леся Сушик). Учитель Луцької гімназії №4 Карплюк О.С. розповіла про роботу літньої школи «Ойкумена». Виступили учениці гімназії Степанюк Діана та Півнюк Христина, які презентували свої проєкти, представлені на екологічний форум та екологічну олімпіаду.

       На продовження семінару учитель хімії Гузар Н.Л. запропонувала виконати практичні завдання і лабораторні дослідження та експерименти, які стануть у нагоді вчителям під час роботи з дітьми. Педагоги мали змогу визначити pH ґрунту різними методами, провести очищення води в екстремальних умовах підручними засобами, визначити вміст йонів Pb++ в зеленому листі. Практична частина супроводжувалась нетрадиційними завданнями з хімії, які можна використати у роботі для активізації навчального процесу.

      Як і на більшості класичних уроків, учасники семінару отримали домашнє завдання скласти задачу екологічного змісту на основі запропонованого досліду з квітами.

      Учителі хімії мали змогу поєднати навчальний матеріал і реальне життя, побачити зразки інтегрування предметів природничого циклу на традиційному уроці і в позакласній роботі.


« повернутися

Вхід для адміністратора