A A A K K K
людям з порушенням зору
Департамент освіти Луцької міської ради

Обмін досвідом та співпраця педагогів різних ланок освіти

Дата: 27.10.2020 11:06
Кількість переглядів: 4

    Методист Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, керівник гуртка «Розробка мобільних додатків» Ярослава Степанівна Бондар взяла участь в роботі обласної онлайн - секції секції викладачів інформатики та інформаційних технологій  ЗП(ПТ)О, яка відбулася 16 жовтня 2020 року.      

    Під час блоку «Методичні орієнтири» Ярослава Бондар у форматі відео-лекції презентувала питання «Доповни свою реальність», поділилася власними методичними знахідками використання AR-технологій та провела майстерку щодо створення ефектів доповненої реальності в застосунку ‎Artivive.

    Педагог зауважила, що віртуальна реальність уже не є трендом сучасних ІТ-технологій. Їй на зміну приходить доповнена реальність (Augmented Reality). Спеціалісти використовують її в науці, мистецтві, музейній справі, рекламі. Освітяни Луцька теж освоюють цю технологію з метою зробити освітній процес ефективнішим, захоплюючим, по-справжньому сучасним. Особливо актуальним постає питання використання доповненої реальності в освіті в умовах можливого сценарію дистанційного та змішаного навчання.

    Що потрібно для перегляду ефектів AR? Мобільний ґаджет (смартфон або планшет), малюнок-маркер і спеціальна програма. І тоді «оживають» динозаври і полотна відомих художників, танцюють роботи, стають ближчими зорі і планети, доступнішими молекули і атоми, а історичні артефакти розміщуються на вашому столі поруч з комп’ютером.

    Обмін досвідом та співпраця педагогів різних ланок освіти сприятимуть підвищенню кваліфікації педагогів та якості освіти взагалі.


« повернутися

Вхід для адміністратора